Over markten en stekebeesten - Reisverslag uit Chiang Rai, Thailand van Gerben Buiten - WaarBenJij.nu Over markten en stekebeesten - Reisverslag uit Chiang Rai, Thailand van Gerben Buiten - WaarBenJij.nu

Over markten en stekebeesten

Door: Gerben

Blijf op de hoogte en volg Gerben

03 Augustus 2011 | Thailand, Chiang Rai

Hallo!!!

Deze keer een kort verslagje van de afgelopen dag (3-8-2011). Vanmorgen lekker uitgeslapen. We vonden dat we de afgelopen dagen druk genoeg waren geweest en dat een dagje rust wel verdiend was.

Vanmorgen in het resort een rondje gemaakt en gepoogd wat vogels te platen. Dat is dan niet echt gelukt en is er alleen een mooie vlinder vereeuwigd. Daarna nog even wat boodschapjes gedaan bij m'n chinese vriend aan de overkant van de straat en bij een lokale brommer-koffiejufrouw een bakje koffie gedronken. Met z'n vieren nog even lekker gezwommen en halverwege de middag het centrum van Chiang Rai opgezocht.

We wilden de lokale markt bezoeken en de night bazaar bewaren voor een andere keer. En de markt hebben we gevonden. Groot en en gericht op de lokale bevolking dus absoluut niet toeristisch. Geweldig zo'n lokale markt. Wat je allemaal tegenkomt! Gedroogde vis, verse, levende vis, gefrituurde vis, groente en fruit, kleding en schoen, huishoudelijke artikelen, kruiderij, noem het allemaal maar op. Slagers die echt alles van zo'n geslacht beest proberen te verkopen, darmen, oren, kop, zakjes met bloed etc en dat allemaal ongekoeld bij een temperatuur van 30-plus aan de man proberen te brengen. Het kan allemaal. Heerlijk om over zo'n markt te lopen en alles in je op te nemen, de kleuren, de geuren, nou ja liever niet alle geuren want het rook nou niet overal even aangenaam maar ook dat hoort bij dit soort toestanden. Links en rechts nog wat lokale lekkernijen aangeschaft. Prachtige onderwerpen ook voor het maken van foto's, zo'n markt. Vanzelfsprekend zitten er weer een paar bij dit verslag. Ik hoop dat het jullie niet verveelt.

Op de weg bij een chinees restaurantje nog even lekker gegeten en aangekomen in het hotel nog even lekker gezwommen. Mooi zwembadje hier.

We zijn in Thailand en dat heeft een tropisch klimaat. Dat betekent automatisch veel muggen en andere stekebeesten. Degenen die mij kennen weten dat ik daar geen liefhebber van ben en dat ik van die beten nog wel eens overdreven last kan hebben. Tijdens de voorbereiding heb ik pilletjes aangeschaft die het jeuken tegengaan (Esther nog bedankt!!!) en ik moet zeggen, dat werkt goed. Natuurlijk heb ik de afgelopen weken al wat stekerij te verduren gekregen maar met het slikken van de pilletjes heb ik daar niet echt last van gehad en is het tot nu toe goed te doen. Tot nu toe zeg ik want ik weet niet wat dat is hier in ChiangRai. Ik zit momenteel onder de kleine rode bultjes en ze jeuken ook nog al kan ik er, waarschijnlijk door de pillekes, aardig goed van af blijven. Waarschijnlijk hebben ze hier een nieuw soort stekebeestjes bedacht om de toeristen te plagen want muggen zijn het niet alleen geweest. Ik weet eigenlijk ook niet wat het dan wel is geweest maar vervelend is het wel. En we moeten nog een paar dagen!!!!

Nog even het een en ander uploaden en dan naar m'n mandje want morgen willen we er op tijd uit voor een tripje naar de gouden driehoek.

Groeten

• 03 Augustus 2011 - 17:16

Carin:

Je snapt niet dat dat allemaal goed gaat hè, ongekoeld vlees bij 30 graden. Gep, wees niet bang dat je berichtgeving ons verveelt, want dat is geenszins het geval. Het is zò ontzettend leuk om op deze manier als het ware met jullie mee te reizen! Super dat je de moeite en de tijd neemt om ons mee te laten genieten!
    En de rode bultjes, hebben ze daar op die markt niet een kruidenmengseltje tegen? In ieder geval sterkte daarmee!

• 03 Augustus 2011 - 18:14

José:

Ik sluit mij graag aan bij de reactie van Carin: het is super mooi om via jouw verslagen en foto's als het ware met jullie mee te reizen! Als ik lees over buien die tegen de verwachting in de hele dag duren, dan doet me dat denken aan het feit dat het Skutsje-sielen in Sneek onlangs is uitgesteld vanwege het feit dat er nagenoeg geen wind stond!! Ik hoop van harte dat rode bultjes of andere ongemakken je er niet van weerhouden om door te gaan met plaatsen van je reisverslagen; ze zijn zeer vermakelijk om te lezen en beslist niet te lang!!!! Blijf je verbazen en laat het ons weten. Groetjes uit Franeker, ook aan Annelieke, Bram en Suzanne!